Noram logo
Noram logo

Test om i har brug for en ny hjemmeside

Test om i har brug for en ny hjemmeside

Har i brug for en ny hjemmeside?

Her kan du teste om I har brug for en ny hjemmeside, men først er det værd spørge sig selv om to vigtige spørgsmål.

  • Er i stolte af jeres nuværende hjemmeside?
  • Virker jeres nuværende hjemmeside?

Hvis I skammer jeg over designet og jeres hjemmeside ikke repræsenterer virksomheden ordentligt er det på tide med en ny hjemmeside.

På den anden side, hvis jeres hjemmeside bare virker, og både salg og konverteringer er over alt forventning, er det værd at tænke to gange før man kaster sig ud i et nyt hjemmeside projekt.

google mobil header billede

Placering i google

Hvis i har en top placering på organiske søgninger, på jeres primære søgeord, er det værd at tænke to gange, før i laver drastiske ændringer.
If it's not broke, don't fix it.

Hvis I derimod ikke dukker op på side 1, er det måske på tide at gentænkte jeres online marketing strategi.

Konverterings procent

Et vigtigt element er jeres konverterings procent. Hvis i har en salgs konvertering på over ti procent og hver femte gæster skriver sig op til jeres nyhedsbrev skal i være forsigte med at ændre for meget på selve indholdet på siden.

Har i derimod en lav konverterings procent og kunderne falder fra i købs flowet, er det måske på tide med ændringer.

Her er 5 gratis måder at test om jeres hjemmeside er ok

Husk at det er vigtigt at tage højde for både hvordan google ser jeres side og hvordan gæsterne oplever den.

1. Virker hjemmesiden på mobil og tablet?

Hvorfor
Flere og flere af jeres gæster kommer fra mobil telefoner og tablets. Hvis de får en dårlig oplevelse, går det hårdt ud over dine konvertering.

På grund af den stigende mobil og tablet trend, har Google opdateret deres søgealgorytme, så den fokuserer endnu mere på om jeres hjemmeside er mobil venlige.

Test om jeres hjemmeside er mobil venlig
Google har lavet et værktøj der tester jeres hjemmeside og fortæller om den er mobil venlige. Klik på linket og indtast jeres hjemmeside adresse.

Google mobil hjemmeside tester

Virker din hjemmeside for mobil gæster?
Er din hjemmeside langsom?

2. Er hjemmesiden langsom?

Hvorfor
Jeres gæster gider ikke vente på en langsom hjemmeside og det ved Google. Derfor har google et vigtigt parameter i deres søgealgorytme der straffer jeres hjemmeside, hvis den er for langsom.

Mobil telefoner har ikke lige så hurtigt internet, så langsomme hjemmesider bliver dobbelt straffet.

Test jeres hjemmeside er langsom
Google har lavet et værktøj der tester hjemmesiden og fortæller om den er for langsom. Klik på linket og indtast jeres hjemmeside adresse. Den tester både for mobil og desktop. Hvis den loader på under 1 sekunt er det godt.

Google hjemmeside hastigheds tester

Et andet godt værktøj er "Pingdom Website Speed Test"
Pingdom hjemmeside hastigheds tester

3. Er der fejl på hjemmesiden?

Hvorfor
Hvis jeres hjemmeside er indeholder fejl, kan google ikke læse den ordenligt og det går ud over jeres søgemaskine placering.

Det betyder også at jeres brugere vil opleve fejl på siden, når de komemr fra forskellige enheder og hjemmeside browsere.

Test om der er fejl på hjemmesiden
Der findes en universelt accepteret hjemmeside fejl tester ved navn W3C der tester om din hjemmeside er kodet efter idags standarter, eller om der er fejl på siden.

W3C HTML hjemmeside validator

Er der fejl på jeres hjemmeside?
Er din hjemmeside seo / søgeoptimeret?

4. Er hjemmesiden søgeoptimeret? | SEO

Hvorfor
Søgeoptimering er mange ting og der i blandt mobilvenlighed, hastighed og fejlprocent, hvilket vi også dækker i de øvrige tests. Der er dog en lang række andre ting der gør sig gældende når det kommer til søgeoptimering.

Det handler først og fremmest om at blive placeret godt, men det er også vigtigt hordan hjemmesiden fremstår i google, når gæsterne ser jeres søgeresultater.

Test om jeres hjemmeside er søgeoptimeret
Seositecheckup er et fantastisk værktøj der scanner hjemmesiden og giver en SEO score, samt en række outputs som fx viser hvordan hjemmesiden ser ud når den bliver fundet i google. Det er gratis at lave 1 seo test, men efterfølgende koster det penge, så husk at gem resultatet, hvis du skal bruge det.

SEO / Søgemaskine optimering test

5. Virker hjemmesiden i alle internet browsere?

Hvorfor
I kan se i jeres analytics data om i har mange gæster fra gamle internet browsere. Hvis det er tilfældet, kan det være nødvendigt at sikre at jeres hjemmeside er bagudkompatibel med fx. Internet Explorer 7 og 8.

Hvis I altid bruger den samme internet browser, som fx internet explorer eller chrome, er det også værd lige at besøge siden fra Safari, Firefox og Opra for at se om alt ser ud og virker som det skal.

Test om der er fejl på hjemmesiden
De bedste værktøjer til at teste browser kompatibilitet koster desværre penge. Vi bruger Browserstack til at teste vores kunders sider. Men der findes også nogle gratis tools der kan vise billeder eller "screenshots" af hvordan jeres hjemmeside ser ud i forskellige browsere.

Microsofts værktøj (bemærk, disse tools er langsomme, så man skal lige væbne sig med tålmodighed) Microsoft cross browser screenshot tester

Et andet populært værktøj Browsershots cross browser screenshot tester

Er der fejl på jeres hjemmeside?
Avoid duplocate content

6. Har jeres hjemmeside duplicate content

Hvorfor
Hvis jeres indhold ikke er unikt, går det ud over jeres placering i google og andre søgemaskiner.

Duplicate content (aka. kopieret indhold) opstår når Google finder det samme indhold på forskellige domains, samt når det samme indhold fremgår flere stedet på forskellige sider, men på det samme domain. Dette opstår typisk hvis I har en bestemt block på hjemmesiden med fx. testimonials, som fremgår på adskillige sider.

Test om jeres hjemmeside har duplicate content
Nedenstående værktøker kan teste om jeres indhold findes på andre domains (andre hjemmesider), samt om jeres indhold bliver brugt flere gang på forskellige interne side.

Test om jeres hjemmeside har eksternt dublicate content

Test om jeres hjemmeside har internt duplicate content

Har i brug for hjælp?

Kontakt os for en uforpligtende snak.

Vi kan kontaktes pr. telefon eller email.

Du kan også bruge formularen til højre.

Vi kan hjælpe både hvis i skal have en ny hjemmeside, eller hvis i har brug for hjælp eller vejlending til optimering af jeres nuværende hjemmesiden.

Vi kan kontaktes her

Vi er også eksperter i online advertisting med Google Adwords og Bing AdWords, samt opsætning af effektiv og brugervenlig IT infrastruktur.

Ring på: +45 70 70 26 80

Skriv på: Kontakt@noram.dk